Kitten tips

Hulp voor kattenhouders

Kleine katjes zijn schattig, maar ze moeten nog veel leren... CATSAN® wil je hier graag bij helpen. Hieronder vind je veel waardevolle adviezen op het gebied van zindelijkheid, verzorging en hygiëne. Als je deze adviezen opvolgt, zul je nog heel veel plezier aan je nieuwe huisgenootje beleven!

De eerste dagen...

In het nieuwe huis

De kinderkamer van uw katje

De eerste dagen in ‘haar’ nieuwe huis zijn voor je kleine katje natuurlijk best spannend. Zoek daarom allereerst een geschikte kamer uit waar je katje rustig kan wennen aan haar nieuwe omgeving en waar ze lekker ongestoord kan spelen. Haal voor alle zekerheid stroomkabels uit de weg, verwijder giftige planten en beveilig de open haard. Sluit ook alle mogelijke ‘sluipgaten’ naar buiten af, zodat je katje pas voor het eerst naar buiten gaat als ze alle inentingen heeft gehad.

Lekker slapen

Veel slapen is belangrijk voor je katje. Om de juiste slaapplek te vinden, leg je op twee of drie plekken in de speelkamer een zachte deken, zodat je katje zelf kan beslissen waar ze wil slapen. Als je katje eenmaal een favoriete plek heeft uitgezocht, kun je deze vervolgens comfortabeler maken.

De beste plek voor het 'stille plekje'

Stel de kattenbak altijd enigszins verdekt op en plaats hem zo ver mogelijk weg van de eet- en slaapplaats. Vermijd in ieder geval open, niet-afgeschermde plaatsen waar je katje maar weinig privacy heeft. Het is altijd het beste om één kattenbak meer te plaatsen dan het aantal katten dat in huis is.